Galleria In English

Laivat

Höyrylaiva S/S Punkaharju

Aikataulut 2019:

Ma-Su 11.00
Ma-Su 13.00
Ma-Su 15.00
Ma-Su 17.00
Ma-Su 19.00

 OSTA LIPPU 

S/S Punkaharju on aito nostalginen sisävesihöyrylaiva, joka on rakennettu Savonlinnan konepajan telakalla vuonna 1905 ja onkin ainut jäljellä oleva Savonlinnassa rakennettu matkustajahöyrylaiva. Laivan suunnitteli laiva-arkkitehti Emil Kiiveri. Laivan Rakennuttaja oli Punkaharjun tilanomistajien osuuskunta. Laivan alkuperäinen tarkoitus oli kuljettaa matkustajia vaikeakulkuisella Saimaalla Punkaharjulta Savonlinnaan. Vuosisadan alussa höyrylaiva olikin erittäin tärkeä kuljetusmuoto saaristossa asuville. Laivaliikennettä tuli aikaisemmin rakennettua Saimaan kanavaa pitkin myös mereltä. Jo silloin tehtiin turistimatkoja Saimaalla Suomalaisille ja ulkomaalaisille, lähinnä venäläisille, turisteille.

Laivan entisöidyt salongit ja viihtyisä aurinkokansi tarjoavat loistavat puitteet Saimaan risteilystä nauttimiseen jopa 75 matkustajalle. Laivalla voi tuntea aitoa nostalgiaa viimeisen 100 vuoden ajalta. S/S Punkaharjulla kohtaa historia ja viimeisin merenkulun teknologia. Sadan vuoden takainen laivanrakennustaito ja höyrykone ovat tutustumisen arvoisia. Ylhäällä komentosillalla käytössä on viimeisin satelliittinavigointijärjestelmä ja sähköinen merikarttaohjelma tietokeineen turvallisen matkan takaamiseksi.

Tykkää S/S Punkaharjusta Facebookissa

Tietoja laivasta

Aikaisemmat nimet: S/S Osuuskunta I, S/S Kerttu, S/S Punkaharju, S/S Taimi III
Rakennuspaikka: Lypsyniemen telakka, Savonlinnan Konepaja, Savonlinna
Rakennusvuosi: 1905/1926 Paloi uudelleen rakennettu saman vuonna
Pituus: 22,50 m
Leveys: 4,95 m
Syväys: 2,00 m
Kone: Compound- kaksipaisunta höyrykone 91 iHV
Kattila: 10 Bar, Yksi Oilon- öljypoltin
Polttoaine: Kevyt polttoöljy
Vetoisuus: 74 brt
Matkustajia: 75
Tilat: Ravintola, kolme salonkia, baari, sauna
Varusteet: Merenkulkulaitoksen vaatimat pelastusvälineet yli 80 henkilölle, GPS, sähköiset merikartat, Garmin- digitaalinen tutkajärjestelmä, VHF puhelin.
Omistaja: LP Management Oy
Kotisatama: Savonlinna

Tykkää S/S Punkaharjusta Facebookissa

Höyrylaiva S/S Savonlinna - "Saimaa Express"

S/s Savonlinna liittyi risteilytoiminnan osalta Vip Cruisen laivastoon. Savonlinna on kaupungin omistama museolaiva ja nähtävillä risteilyiden ohella Riihisaaren maakuntamuseossa. S/s Savonlinna on aito, yhä metrin koivuhalolla kulkeva satavuotias höyrylaiva, jossa on ravintolapalvelut A-oikeuksin, varusteltua kokoustilaa ja majoitustilaa 12 kahden hengen hyttiä. Alusta on ulkoasultaan palautettu vuoden 1927 asuun.

S/s Savonlinna rakennettiin Saimaan Höyrylaivaosakeyhtiölle Paul Wahl & Co:n Varkauden telakalla vuonna 1904. Yhtiön alkuperäisenä tarkoituksena oli ylläpitää päivittäistä laivaliikennettä Savonlinna ja Lappeenrannan välillä. Laivaliikenne kukoisti kylpylävieraiden ansiosta tällä reitillä vuosina 1905-16.

Laiva oli alun perin puolitoistakerroksinen. Sisustukseen on kiinnitetty erityistä huomiota, olihan kyseessä varakkaita kylpylävieraita kuljettava alus.

Konehuone halkovarastoineen, höyrykoneineen ja tulipesineen vetää risteilyvieraita kummasti puoleensa. S/s Savonlinnassa on yhä mahdollisuus kokea vanhan ajan matkustajahöyrylaivojen tunnelma - konehuoneesta ruokailusalonkiin ja kipparin komentosiltaan. S/s Savonlinna on myös Savonlinnan kaupungin edustuslaiva, jonka tarjonnasta ovat nauttineet mm. useat valtionpäämiehet ja yritysjohtajat.

S/s Savonlinna on rekisteröity 99 matkustajalle; ravintolapaikkoja pöytiin tarjoiltaessa 32, noutopöydästä 50.

Aluksen pääkannella on keittiö, ruoka- ja naistensalonki sekä wc. Yläkannella on 12 kahden hengen hyttiä, tupakkasalonki, kapteenin hytti, ruorihytti, kaksi wc:tä ja suihkuhytti. Ruumassa on kokous-, koulutus- ja näyttelytila.

Varaa s/s Savonlinna omalle nostalgiselle tilausristeilylle. Alus on ainoastaan tilausristeilykäytössä.

Tykkää S/S Savonlinnasta Facebookissa

Tietoja laivasta

Rakennuspaikka: Paul Wahl & Co:n Varkauden telakka
Rakennusvuosi: 1904
Matkustajia: 99
Tilat: keittiö, ruoka- ja naistensalonki sekä wc. Yläkannella on 12 kahden hengen hyttiä, tupakkasalonki, kapteenin hytti, ruorihytti, kaksi wc:tä ja suihkuhytti. Ruumassa on kokous-, koulutus- ja näyttelytila
Omistaja: Savonlinnan kaupunki
Kotisatama: Savonlinna
Höyrylaiva S/S Paul Wahl

Aikataulut Heinäkuu 2018:

Ti - La 12.00
Ti - La 14.00 

 OSTA LIPPU  

S/S Paul Wahl soveltuu erinomaisesti tilausristeilykäyttöön tilavien salonkiensa ansiosta, salonkien avarat ikkunat takaavat taas hyvän näkyvyyden risteilyn aikana. Laivan suurin sallittu matkustajamäärä on 99, ravintolapaikkoja yhteensä 90, neljässä eri salongissa. Laivalla onnistuu hyvin myös kokouksien ja seminaarien järjestäminen, sillä laivan toiseen takasalonkiin mahtuu samanaikaisesti jopa 40 henkilöä.

S/S Paul Wahl on yksi viimeisistä Suomessa rakennetuista valkokylkisistä höyrylaivoista. S/S Paul Wahl on rakennettu Varkaudessa vuonna 1919 kuuluisalla A. Ahlströmin telakalla. Laivan suunnittelussa on selvästi kehitytty vuosisadan alun laivoista. Rungon mallin ansiosta Paul Wahl on yksi nopeimmista sisävesihöyrylaivoista. Myös koneessa on huomioitu hyötysuhdetta aikaisempia höyrykoneita paremmin. Sisätilat ovat avarat ja helppokulkuiset. Suuret ikkunat mahdollistavat hyvän näkyvyyden ulos salongeista.

Laiva teki neitsytmatkansa Maaninka -nimisenä. Nimi Paul Wahl on vuodelta 1982, kun Varkauden kaupunki osti laivan Saimaan Laivamatkat Oy:n Konkurssihuutokaupasta. Laivan muut nimet ovat olleet Paasivesi, Joensuu, Mikkeli ja Vehmersalmi.

Tietoja laivasta

Aikaisemmat nimet: S/S Paasivesi, S/S Joensuu, S/S Mikkeli, S/S Vehmersalmi, S/S Maaninka
Rakennuspaikka: A. Ahlström Oy, Varkauden konepaja, Varkaus
Rakennusvuosi: 1919
Pituus: 26,50 m
Leveys: 6,00 m
Syväys: 2,10 m
Kone: Compound- kaksipaisunta höyrykone 150 iHV
Kattila: 10 Bar, kaksi Oilon- öljypoltinta
Polttoaine: Kevyt polttoöljy
Vetoisuus: 125 brt
Matkustajia: 99
Tilat: Ravintola, Neljä salonkia, 8 hyttiä
Varusteet: Merenkulkulaitoksen vaatimat pelastusvälineet yli 100 henkilölle, GPS, sähköiset merikartat, Garmin- digitaalinen tutkajärjestelmä, VHF puhelin
Omistaja: Oy Vip Cruise Ltd
Kotisatama: Savonlinna
Sunseeker Manhattan 60 Yacht

Legendaarinen englantilainen Sunseeker on moottoriveneiden ja jahtien kansainvälinen kärkimerkki sekä yksi maailman arvostetuimmista venevalmistajista. Alus valmistui vuonna 2007 ja silloin Sunseeker Manhattan 60 valittiin maailman parhaaksi jahdiksi kokoluokassaan.

Tarjoamme todellista luksusta Saimaa risteilyille. 

Suomen sisävesillä ja merellä risteilevä Sunseeker antaa upeat puitteet huippulaadukkaaseen elämykseen. Voit vuokrata oman risteilijän käyttöösi lomamatkalle, juhliin tai asiakastapaamiseen. Astu laivaan, ja Saimaa on sinun aivan uudella tavalla. Nauti matkasta asiakkaiden, ystävien tai perheen kanssa. 

Laivaan mahtuu 12 vierasta ja tasokkaat majoitustilat löytyy kuudelle. Risteilypakettiin voidaan liittää kuljetukset ja tarjoilut toiveidesi mukaan. Aluksella sinua palvelee aina vähintään kahden hengen miehistö. Räätälöi sinulle sopivin vaihtoehto muutaman tunnin miniristeilystä viikkoristeilyyn. Aluksen suuri salonki, flybridge ja kolme huippulaadukasta on-suite hyttiä mahdollistavat pidemmänkin Saimaa elämyksen. Salonki ja hytit ovat ilmastoituja.

Räätälöimme tarjoilut, risteilyn sisällön, reitin ja aikataulut aina asiakkaan toiveiden mukaan.

Hinnoittelu:
2 tunti 2 250€
3 tuntia 3 000€
5 päivää 24 500€

Tiedustelut ja varaukset:
Janne Leinonen p. 050 368 2287
sähköposti: janne.leinonen@vipcruise.info

Yhteystiedot

Vip Cruise - LP Management Oy
Tienpolvi 8
57710 Savonlinna
Varaukset: +358 50 368 2287
VIP CRUISE - LP Management Oy
Y-tunnus 2271317-5
Toimitusjohtaja
Kapteeni s/s Punkaharju


Janne Leinonen
Puhelin: +358 50 368 2287
E-mail: janne.leinonen@vipcruise.info

Janne Leinonen
In English